Resenären

Resenären

Thailand 19 Nov 2011

BloggPosted by Bokblad Sun, January 06, 2013 18:32:47

Läs här hur jag mötte Yui 2007: Thailand Forumet


19 november 2011

Det var tidigt på morgonen, jag låg och drog mig i sängen, hörde en massa ljud och väsen utanför. Jag kände mig tvungen att gå upp och se efter vad som händer.

Utsmyckningsdetaljerna på huset hade kommit på plats.

Vi tog en tur på familjens tuc-tuc till templet i byn när vi kom tillbaks fanns det stolar och åter stolar överallt.

Det satt ett gäng män nere i svärmors gatukök och roade sig med att öppna kokosnötter inte underligt att det var mycket ljud och rörelse runt huset.

Det var mycket, uppstart av matlagning...

inne i huset var det också aktiviteter...

Det stora rummet hade blivit ommöblerat, nu satt det en munk där.

Blomster arrangemanget hade kommit på plats.

Munkar anlände och intog rummet. Det var inte en munk utan nio stycken munkar till sist som satt där i vårt hus och väntade. Väntade på vad?

Det var ju givetvis oss de väntade på. Här är så största delen av släkten som jag är ingift i. Somliga rika och somliga fattiga men alla behandlar varandra med respekt och ingen står utanför.

Visste ni föresten att kvinnor får inte röra vid buddistiska munkar om nu någon kvinna skulle bli sugen. Det lärde jag mig förra gången jag var i Thailand, när jag skulle plåta Yui och en munk. Jag ville Yui skulle lägga armen runt honom. Så tokig jag kan vara, kunde ju vem som helst räkna ut att sådant går inte för sig. Jag fick däremot gärna lägga armen runt munken.

Gustaf och jag hade lite svårt att förstå alla ritualerna men det känns helt rätt att vara med. Alla är så måna och ser till så att man gör rätt. Jag har absolut ingeting emot buddismen, karmalära och reinkarnation, tycker det egentligen ger en ganska vettig förklaring till varför vi stövlar omkring här på jorden. Egentligen tror jag en Thailändare känner att den har mera att leva för när den fyller livet med budda än en europé som fyller livet med karriär. Fast förmodligen blir Thailand mer och mer likt europa. På risfälten hörs mobiltelefonernas eko, de flesta har tillgång till en dator och det vimlar av nya bilar på gator och vägar.

Har för mig att mässan började klockan 9 och pågick till klockan 12

© Sten Göran Bokblad

Nästa >>>

  • Comments(0)//blogg.bokblad.se/#post3