Resenären

Resenären

Thailand 20 Nov 2011

BloggPosted by Bokblad Thu, January 10, 2013 05:29:27

20 November 2011

När festen och munkarna var nedmonterade var detta vad som fanns kvar. Plus en massa städande.

Här vill jag jag passa på att tacka människor som format mig lite inför min "Thailandsresa 2011". En riktig vän som avled vid midsommar 2012, som hjälpte mig komma hem och hämta plånboken när vi var halv-vägs till Kastrup och som var egentliga orsaken till att jag mötte Yui första gången. En annan vän, en arbetskompis, som ofta sagt "det är egna rädslorna som begränsar ens liv" en sanning med modifikation. Begränsningarna till livet blir mycket små om man bearbetar sin dödsångest.

Skulle inte förvåna mig om jag en vacker dag... Jag skulle faktiskt vilja bo i ett buddistiskt tempel i Thailand, en månad, en gång och leva munkliv. Jag har redan hittat mitt tempel, jag tror också de skulle ta emot mig med öppna armar. Jag har besökt fyra tempel under resans gång. I ett av dem fick jag hoppa ner i en kista också svepte munkarna mig, mässade och så fick jag stiga upp igen. Det är annat än sitta på resturanger och dricka till. Rätt uppfriskande, vitaliserande och aha, är det så det är!

Jodå, huset stod kvar också dagen efter...

andarnas hus också...

och svärmors butik. Sen var det dags...

att se på ägorna om de fanns kvar...

jo men de fanns kvar...

och Yuis pappas lilla methus som ligger rakt ovanpå ett vattendrag, endera dagen så ska vi dit och fiska. Efter det...

hälsade vi på hos grannarna...

så att Gustaf fick studera djurlivet på landet...

och jag fick träffa min älskade medicinkvinna, Yuis mormors syster, en fantastisk kvinna. Hon har studerat thailändsk eller österländsk medicin i Bangkok. Förra resan i Thailand så fixade hon mitt ben på en kort stund, då jag knappt kunde stödja på det.

Tyvärr är Yuis mormor död så henne får jag inte träffa fler gånger.

Så här minns jag i alla fall Yuis mormor... Foto från 2007

Här nära templet ligger mormors aska begravd

Hemma fanns fortfarande några gäster kvar tills kvällens skymningen föll på plats med alla pusselbitarna jag lägger här. Bom min svägerska sitter som andre man från vänster, så hon med dotter tillhör huset och blev kvar.

Vi gick alla sen och la oss tidigt denna och efterföljande kvällar, för på landet i Thailand börjar aktiviteterna tidigt, ofta mellan fyra och fem på morgen, så åker Yuis mamma till staden och köper in grönsaker och kött för att sälja i butiken.

© Sten Göran Bokblad

Nästa >>>  • Comments(0)//blogg.bokblad.se/#post6